Faamaufaailoga masini

Tomai faapitoa mechnical faamaufaailoga gaosi yiwu sili faʻamau faʻamau oloa kamupani kamupani

Faʻamau faʻailoga masini o loʻo galue i le suavai auala masani e faʻalagolago i le suavai ata tifaga fausia e sua feololo ala i le va o le feteʻenaʻi luga o minoi ma minoi mama mo lubrication. O le mea lea, e manaʻomia le faʻatumauina o le suavai ata i le va ole feteʻenaʻi luga ina ia mautinoa le mautu faʻagaioiga o le faʻamau faʻailoga ma faʻafualoa lona tautua ola.

E tusa ai ma tulaga eseese, o le feteʻenaʻi i le va o mama malosi ma faʻamau mama o faʻamau faʻailoga masini o le a taua i lalo:

(1) feeseeseaiga matutu:

E leai se suavai e ofi mai i luga o le eleele, e leai la se ata, naʻo le efuefu, vaega o le okesene ma vaega ninii o kasa kesi. A o le minoi ma static mama o loʻo tamoʻe, o le iʻuga o le feteʻenaʻi luga o le a vevela ma masaesae, ma mafua ai leakage.

(2) lubrication tuaoi:

A oʻo ina faʻateteleina le faʻatosina i le va o mama feʻaveaʻi ma taofi pe o le mafai e le vai ona fausia se ata vai i luga o le vaega o loʻo fefete, o le a oomi ese le suavai mai le avanoa. Talu ai o le laualuga e le o matua mafolafola, ae le tutusa, o loʻo i ai fesoʻotaʻiga ofuina i le puta, ae o le lubrication faatinoga o le suavai o loʻo taofia i le malologa, ma mafua ai le tuaoi lubrication. O laei ma le vevela o le tuaoi lubrication e feololo.

(3) Semi-suavai faʻasusu:

E i ai le suavai i totonu o le lua o loʻo faʻasolo i luga, ma o se ata manifinifi suavai o loʻo taofia i le va o mea e faʻafesoʻotaʻi ai, o lea e lelei ai le faʻamafanafanaina ma ofu. Talu ai o le suavai ata i le va o le minoi ma minoi mama o loʻo i ai le feteʻenaʻi luga o lona outlet, o le leakage o suavai e faʻatapulaʻaina.

(4) Atoa le suavai faʻasili:

A o le mamafa i le va o le minoi ma le tumau mama ua le lava, ma ua faateleina le va, o le vai ata tifaga mafiafia, ma e leai se mausali fesoʻotaʻiga i lenei taimi, o lea e leai se feteʻenaʻiga mataga. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o le va i le va o le minoi mama ma le mama faʻamau mama e tele, o lea o le faʻamau faʻailoga e le mafai ona maua ma o leakage e ogaoga. Lenei ituaiga o tulaga e masani ona le faʻatagaina i le aoga faʻaoga (seʻi vagana ai le masini faʻamaufaʻailogaina o le membrane puleaina).

Tele o tulaga galue i le va o mama malosi ma mautu o mama faʻamau o loʻo i le tuaoi lubrication ma semi-suavai lubrication, ma semi-suavai faʻasili mafai ona maua le sili faʻamaufaʻailogaina aafiaga i lalo o le tuutuuga o le maualalo feteʻeteʻi coefficient, o lona uiga, laʻei faʻamalieina ma le vevela tupulaga

Ina ia mafai ona faʻatinoina le faʻamaufaʻailogaina masini i lalo o lelei lubrication tuutuuga, mea e pei o feololo uiga, mamafa, vevela ma sliding saosaoa tatau ona iloiloina atoa. Peitai, filifilia talafeagai talafeagai i le va o le minoi ma static mama, talafeagai lubrication fausaga ma le faʻaleleia o le feteʻenaʻi luga lelei o le minoi ma static mama o mea taua foi ia mautinoa ai le aoga galuega o le faʻamaufaʻailoga.

Tele fausaga mo le faʻamalosia o lubrication

1. Faʻamutaina mata faʻauliuli:

I lautele faʻamau faʻailoga masini, o le ogatotonu o le minoi faʻasolosolo, o le ogatotonu o le mea e faʻapipiʻi mama ma le ogatotonu laina o le pou o loʻo i totonu uma se laina saʻo. Afai o le iuga foliga ogatotonu o se tasi o le minoi mama poʻo le minoi mama ua faia ina ia faʻapalapalaina mai le ogatotonu laina o le pou i se faapitoa mamao, o le lubricating suavai mafai ona faʻaauau pea aumaia i totonu o le sliding luga pe a faʻasolo le mama mo lubrication.

E tatau ona faʻailoa atu o le tele o eccentricity le tatau ona lapoʻa tele, aemaise lava mo le maualuga o le mamafa, eccentricity o le a mafua ai le tutusa le mamafa i luga o le iuga foliga ma le tutusa ofu. Mo faʻamau faʻavavevave faʻamaufaʻailoga, e le fautuaina le faʻaaogaina o le mama e pei o se mama faʻasologa, a leai o le a tete le masini ona o le paleni o le centrifugal malosi.

2. Faʻapipiʻi foliga o le iʻuga:

E faigata mo masini maualuga-mamafa ma televavave masini e faʻatumauina le suavai ata i le va o feteʻenaʻi luga, lea e masani ona faʻaleagaina e le vevesi vevela faʻatupuina e maualuga maualuga ma maualuga le saoasaoa. I lenei tulaga, e matua aoga e faaaoga grooving e faʻamalosia lubrication. Uma le minoi mama ma le static mama mafai ona slotted, lea e masani ona faia i ofu-tetee mea. O le mama minoi ma le mama taofi e le tatau ona slotted i le taimi e tasi, aua o lenei o le a faʻaititia ai le lubrication aʻafiaga. Ina ia mafai ona puipuia le palapala poʻo le faʻafefeteina o otaota mai le ulufale atu i le feteʻenaʻi maualuga i le tele e mafai ai, ma faʻamau le suavai o loʻo tafe i le centrifugal malosi faʻatonuga (outflow ituaiga), o le mataafi e tatau ona tatalaina i luga o le static mama e aloese ai mai le palapala mai le faʻaofiina i totonu le feeseeseaiga luga e ala ile malosiaga tutotonu. I se isi itu, pe a tafe le suavai faasaga i centrifugal malosiaga (totonu tafe), o le mataafi e tatau ona tatalaina i luga o le minoi minoi, ma centrifugal malosi e fesoasoani e tiaʻi le palapala mai le mataafi.

O tamaʻi mataafi i luga ole feteʻeleʻele e faʻatafafā, faʻasolo foliga, poʻo isi foliga. Groove le tatau ona sili atu pe loloto foi, a leai o le a faʻateleina leakage.

3. Faʻamalosiina o le mamafa o le mamafa:

O le hydrostatic lubrication e taʻua o le tuʻu saʻo atu o le suavai faʻasili faʻatosinaina i le vaega o loʻo totoe mo le faʻasusu. O le faʻalauiloaina suavai faʻasili o loʻo sapalai mai e se isi punaoa vai, e pei o se pamu eletise. Faatasi ai ma lenei pressurized lubricating suavai, o le vai uunaiga i le masini ua tetee. Lenei fomu e masani ona taʻua o le hydrostatic pressure seal.

Fuafua tatau ona faia e faʻatuina kesi lubrication tifaga mo faʻamau masini o kesi auala, e pei o le faʻaaogaina o kesi static mamafa faʻatonutonu ata tifaga faʻamaufaʻailoga masini poʻo mausali lubrication, o lona uiga, faʻaaogaina lava-lubricating mea e pei o le faʻagaioia mama poʻo mama static. Pau lava le mea aiaiga faʻatagaina, o le kesi tulaga tulaga tatau ona suia i suavai feololo tulaga i le tele e mafai ai, lea e talafeagai mo lubrication ma faʻamau.


Taimi lafoina: Ian-19-2021